Potatis

Vi odlar potatis för en kommande generation

Välkommen till oss på Familjeskogsdag i samarbete med Norrskog och LRF lördag 18 augusti 2018 kl 10 – 15. Klicka här!

Potatisodlingen i Skadom

I Skadom, på den gamla älvbottnen, har vi fina sandjordar att odla potatis på. Det har vi gjort sedan 1960-talet med samma fokus nu som då – en smakrik potatis av god kvalitet. Vi odlar många sorter för att ha bra potatis året om. En del är bäst nyskördade, andra passar att lagras länge. Vi har sorter som är mjöliga och sorter som är fasta. En del passar i storkök och andra hemma i det lilla hushållet. Vi hjälper dig gärna att hitta din favoritsort. Titta på vår sortlista där vi beskriver våra potatisar närmare.

Vi förser varje vecka fem affärer, några restauranger samt ett par skolor med potatis. Vi sorterar och paketerar potatisen vartefter det kommer in beställningar. Sedan levererar vi den vanligtvis på torsdagar till Sollefteå och Långsele.

Från oktober till juni kör vi även potatis varannan lördag till Nylands Järnhandel, Möbler och Hemkultur i Kramfors och Smart i Bollstabruk där vi säljer direkt från vår bil. Vi har med oss Mandel, King Edward, Bintje och Serafina i normalstorlek och en stor sort. De är paketerade i 5 och 10 kg:s nätsäckar som är lätta att hantera.

Potatisen sorteras i storleksintervall. De minsta sparas delvis till nytt utsäde. Nästa storlek, ca 40 mm – 55 mm­, är det som betecknas vanlig matpotatis. Knölar över 55 mm kallas ”stor potatis” och hamnar i en egen låda.

P.S. Potatis ska förvaras mörkt och svalt. D.S.

Vi säljer potatis i butik och på gården.

Försäljning av potatis från vår bil varannan lördag:

2018

Vi börjar köra i september igen.

  • Nylands Järnhandel                        kl 10.00-10.30
  • Kramfors Möbler & hemkultur    kl 11.00-11.30
  • Bollstabruk, Smart                          kl 12.00-12.30
  • Om det är kallare än -20 så ställer vi in turen. 

 

Potatisen är paketerad i 5 och 10 kg nätsäckar. Vi kommer att ha med följande sorter: Mandelpotatis, King Edward, Gala och Serafina.

Grimme potatisupptagare