Aktuellt

cropped-IMG_7868.jpg

Vi levererar potatis till Sollefteå, ICA Nära Rödsta, COOP och Skattkistan. Nyland ICA Rosen och ICA i Långsele. COOP i Bollstabruk.

Försäljning av potatis från vår bil varannan lördag:

Kommande turer under 2024

  • Januari            13/1           27/1

  • Februari           10/2           24/2

  • Mars                 9/3             23/3

  • April                  6/4             20/4

  • Maj                    4/5             18/5

  • Nylands Järnhandel  kl 10.00-10.30
  • Kramfors Möbler och Hemkultur  kl 11.00-11.30
  • Bollstabruk, Smart kl 12.00-12.30
  • Glöm inte bonuslappen
  • Turen ställs in vid kallare än minus 20 grader.

Potatisen är paketerad i 5 och 10 kg nätsäckar. Vi kommer att ha med följande sorter: Mandelpotatis, King Edward, Gala .

På gården säljer vi även fårskinn

Belönade

Belönade 2013

Hushållningssällskapet delar varje höst ut två stipendier till lantbruksföretag som förtjänar särskild uppmärksamhet. Årets båda stipendiater har det gemensamt att de tagit över familjeföretag, hållit fast vid den tidigare generationens kärnverksamhet men inte tvekat att utveckla verksamheten till en modern anläggning. Att det kom att handla om potatis var nog mest en slump…

I år är det Ingemar Pettersson i Njurunda och Skadoms plantskola i Sollefteå som får ta emot varsin check på 30 000 kr.

Ingemar Pettersson i Njurunda har byggt upp ett nytt modernt potatis- och morotslager med tvätt- och sorteringsanläggning i Njurunda. Lagret fyller han med sin egenodlade skörd av potatis och morötter.

Odlingen planeras noga för att produkterna ska hålla en hög kvalitet. Men Ingemar tvekar inte att anlita kompetenta rådgivare när det behövs och tar gärna tillfället i akt att träffa andra odlare för att hämta inspiration och få nya idéer. Han är dessutom är en skicklig mekaniker med stort intresse för maskiner.

Ingemar är omsorgsfull i det han gör. Oavsett om det gäller odling eller maskiner.

Skadoms Plantskola i Sollefteå är, i likhet med Ingemar Pettersson, ett familjeföretag där nästa generation tagit vid och fortsatt utveckla verksamheten.

Huvudnäringen i företaget är skogsplant som numera drivs upp i växthus. Även potatis förknippas starkt med Skadom. Man odlar ett flertal olika potatissorter som packas på företaget och säljs till butiker i närområdet och direkt till konsumenter.

Men familjerna Holmer och Staf bjuder på mer. I Skadom kan du också titta in på klockhuset eller varför inte besöka en jazzkonsert? Här träffar vi engagerade personer som bjuder på sig själva och på så sätt skapar både samhällsnytta och en levande landsbygd.

Stipendierna delades ut i samband med Hushållningssällskapets höstmiddag på St Petri Logen, fredag 8 november.